Δρ. Γεώργιος Ι. Καραμπουτάκης

Ο Ψυχίατρος Γεώργιος Ι. Καραμπουτάκης, είναι Διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ κατέχει και Μεταπτυχιακό Τίτλο  σπουδών του ΕΚΠΑ.

Εκπαιδεύτηκε στην ψυχιατρική στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Διετέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης στην Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Γενικό   Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς ‘Οι Άγιοι Ανάργυροι’ και στο Κέντρο Κοινοτικής Ψυχικής Υγείας Ζωγράφου 02/2016 – 02/2018.

Είναι, κλινικός ψυχίατρος στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center.

Από τον Μάιο του 2018 κατέχει την θέση του εκλεγμένου Αντιπροέδρου (President Elect) της Hellenic American Psychiatric Association.

Έχει μεγάλη εμπειρία στην διαπροσωπική επικοινωνία, στη δημιουργία θεραπευτικής σχέσης εμπιστοσύνης και στη συνεργασία με ανθρώπους που   έρχονται αντιμέτωποι με τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής.

Ο Ψυχίατρος Γεώργιος Ι. Καραμπουτάκης, είναι Διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ κατέχει και Μεταπτυχιακό Τίτλο σπουδών του ΕΚΠΑ.

Είναι καταξιωμένος ψυχίατρος στην ψυχοφαρμακολογία και στη ψυχοθεραπεία ενώ διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση και αντιμετώπιση καταστάσεων όπως οι κρίσεις πανικού, το στρες, το άγχος, οι φοβίες, η κατάθλιψη, η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, η άνοια, οι διαταραχές ύπνου, οι νευρώσεις, οι ψυχώσεις, οι ψυχοσωματικές ασθένειες, διαταραχές διαπροσωπικών σχέσεων,   εξαρτήσεις από αλκοόλ και άλλες ουσίες, διαταραχές μετατραυματικού στρες, προβλήματα προσαρμογής σε νέες καταστάσεις.

Έχει μεγάλη εμπειρία στην διαπροσωπική επικοινωνία, στη δημιουργία θεραπευτικής σχέσης εμπιστοσύνης και στη συνεργασία με ανθρώπους που έρχονται αντιμέτωποι με τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής.

Είναι εκπαιδευμένος από την Αμερικανική Ψυχιατρική Ένωση (APA) και παρέχει υπηρεσίες θεραπείας ψυχικών διαταραχών (μη φαρμακευτικής) με την εγκεκριμένη από τον Αμερικανικό Οργανισμό φαρμάκων (FDA) μέθοδο του επαναληπτικού διακρανιακού μαγνητισμού r-TMS.  

Εξειδικεύεται στην Δικανική Ψυχιατρική, αναλαμβάνει Τεχνικός Σύμβουλος αστικών και ποινικών ψυχιατροδικαστικών υποθέσεων, είναι   Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ έχει σημαντική εμπειρία ως πραγματογνώμων ψυχίατρος των Πρωτοδικείων και της Εισαγγελίας Αθηνών και Πειραιώς.

 Εξειδικεύεται στην Δικανική Ψυχιατρική, αναλαμβάνει Τεχνικός Σύμβουλος αστικών και ποινικών Ψυχιατροδικαστικών Υποθέσεων, είναι   Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ έχει σημαντική εμπειρία ως πραγματογνώμων ψυχίατρος των Πρωτοδικείων και της   Εισαγγελίας Αθηνών και Πειραιώς.

Έχει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση και αντιμετώπιση καταστάσεων όπως οι κρίσεις πανικού, το στρες, το άγχος, οι φοβίες, η κατάθλιψη, η   ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, διαταραχές ύπνου, οι νευρώσεις, οι ψυχώσεις, ψυχοσωματικές ασθένειες, διαταραχές διαπροσωπικών σχέσεων,   εξαρτήσεις από αλκοόλ και άλλες ουσίες, διαταραχές μετατραυματικού στρες, προβλήματα προσαρμογής σε νέες καταστάσεις, διαταραχές   σεξουαλικότητας.

Με χρήση πιστοποιημένων εργαλείων αξιολόγησης εκτιμάται η ψυχική κατάσταση και παρέχονται πιστοποιητικά ψυχικής υγείας για διορισμό και για   οπλοκατοχή.

 Θεσμικά Αξιώματα:

 President Elect of the Hellenic American Psychiatric Association

 Πρόεδρος Εταιρείας Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικών Παρεμβάσεων ΜΙΤΟΣ ΑΜΚΕ

Διευθύνων Σύμβουλος Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Πραγματογνωμόνων

 Γραμματέας Κλάδου Προάσπισης Ψυχιατρικής Πρακτικής της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας

 Μέλος Επιστημονικών Εταιρειών:

 International Member of the American Psychiatric Association

 Member of the Forensic Psychiatry Section of WPA

 Επαγγελματική Κατάσταση:

 Ιδιώτης Ψυχίατρος

 Επιστημονικός Συνεργάτης Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – Γ.Ο.Ν. Κηφισιάς ” Οι  Άγιοι   Ανάργυροι” – Κέντρο Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Ζωγράφου (2016-2018)

 Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center

 Πραγματογνώμων των Πρωτοδικείων και της Εισαγγελίας Αθηνών και Πειραιώς

 Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής του Υπουργείου Δικαιοσύνης

 Εξειδικευμένη Επιστημονική Πορεία:

 2015: Διδάκτωρ του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο “Διαχείριση Κρίσεων, Επειγουσών Καταστάσεων και Μαζικών   Καταστροφών” με τίτλο Διδακτορικής Διατριβής «Αξιολόγηση της Επικοινωνιακής Πολιτικής της Υγειονομικής Αρχής κατά τη διαχείριση της πανδημίας γρίπης   Η1Ν1».

 2010 – 2013: Αιγινήτειο Νοσοκομείο, Α΄ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική Ειδίκευση στην Ψυχιατρική.

 2009 – 2010: Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διαχείριση Κρίσεων, Μαζικών   Καταστροφών & Επειγουσών Καταστάσεων» με κατεύθυνση Οργάνωση & Διοίκηση.

 2010: Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Απόφοιτος Προγράμματος Συμπληρωματικής εξ   Αποστάσεως Εκπαίδευσης του με θέμα «Επικοινωνιακή Διαχείριση Κρίσεων».

 2009: Harvard Kennedy School of Government, Boston, Massachusetts, U.S.A Executive education “Leadership in Crises”

 2011-2013 Ένωση Ελλήνων Ειδικευόμενων Ψυχιάτρων (ΕΕΕΨ), παράρτημα της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας (ΕΨΕ) Μέλος του Δ.Σ.

 ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ – ΣΥΝΕΔΡΙΑ

 Ανακοινώσεις, Ομιλίες και Συμμετοχή σε Εθνικά και Διεθνή Συνέδρια.